Al het moois van Drenthe

 

Drenthe is één van de mooiste provincies van Nederland. Drenthe is vooral bekend vanwege de hunebedden die hier zo’n 200.000 jaar geleden naartoe kwamen tijdens de ijstijd. De gletsjers die over Drenthe heen trokken namen vanuit Scandinavië zwerfstenen mee. Deze enorme keien deden er duizenden jaren over om Drenthe te bereiken. Voor natuurliefhebbers is Gees en omgeving the place to be, want het dorp is omringd door 1600 ha natuurgebied. Voor wie van stedentrips houdt: Emmen, Coevorden en Hoogeveen liggen op een goed bereikbare afstand van onze Bed en Breakfast.

Inspiratie opdoen voor een onvergetelijke vakantie? Gees heeft een zogeheten TIP, een Toeristisch Informatie Punt aan de Dorpsstraat 47. De TIP is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur en in zomermaanden juli en augustus van 9.30 tot 14.00 uur.

Hunnebedden kijken

Vroeger, in lang vervlogen tijden was het belangrijk om overleden familieleden een mooie laatste rustplaats te geven. Met de nadruk op érg belangrijk, want het zal niet eenvoudig zijn geweest om zo’n hunebed te bouwen. De zwerfkeien wegen tussen de 2000 en 20.000 kilo. Bent u op vakantie in Drenthe dan mag u dit eigenlijk niet missen: kijk hier voor meer informatie over hunebedden in Drenthe.

Hoewel er in Gees geen hunebedden staan, wordt wel aangenomen dat in de laatste fase van de Steentijd (ongeveer 3000 voor Chr.) op deze plek in Drenthe al mensen woonden. Er zijn enkele geslepen vuurstenen en stenen bijlen uit die tijd teruggevonden.

Wildlands Adventure Dierentuin Emmen

In deze dierentuin in Emmen is genoeg te beleven voor jong en oud. Klim door de boomtoppen in het tropische oerwoud, terwijl je de olifanten en maki’s bespiedt. Of kijk je naar zebra’s en de leeuwen op de savanne en zoek de pinguïns en ijsberen in het ijzige poolgebied. Kijk hier voor meer informatie over Wildlands Adventure Dierentuin Emmen.

Golfbaan De Gelpenberg

Op 7 kilometer afstand van Gees vindt u in het Drentse Aalden Golfbaan De Gelpenberg. De Gelpenberg heeft een overwegend bos- en heidekarakter met enkele fraaie waterpartijen. Zowel voor de single handicapper als voor de bogeyspeler is dit een uitdagende baan. De club beschikt over uitstekende faciliteiten om gasten een onvergetelijke vakantiedag te bezorgen. De 18-holes golfbaan heeft prachtige vergezichten en mooie doorkijkjes.

Sinds 2016 heeft De Gelpenberg een volwaardige 9 holes Par 3 baan. Na het spelen bent u van harte welkom in de Brasserie waar naast een kopje koffie en een borrel ook lunch en diner wordt geserveerd.

Voor meer informatie kijkt u op de website van Golfbaan De Gelpenberg.

Zwemmen

Ook voor de kinderen is er volop vertier want op 3 km afstand ligt een groot openluchtzwembad met kinderbad, glijbaan en zonneweide. In dit prachtige bosbad is het heerlijk relaxen voor jong en oud. Voor de kinderen is er volop ruimte om naast zwemmen ook lekker te kunnen spelen. Kijk voor meer informatie op Bosbad Zwinderen

Bent u op vakantie in Drenthe en wilt u liever zwemmen in een meertje en zonnebaden op een zandstrand? Het prachtige meertje de Kibbelkoele ligt verscholen in de bossen van het Sleenerzand.

Wandelen in Gees

Lees meer over de natuurgebieden rondom Gees die bestaat uit bossen, weilanden en moerasachtige gronden. Via de link vind u o.a. informatie over het Mantingerveld, de Boswachterij, Landgoed De Klencke en heidegebied De Hooge Stoep. Bij het toeristisch informatiepunt zijn kortere wandelroutes genaamd Dorpsommetjes (3, 6 en 7 kilometer) en de langere Knapzakroute (18 kilometer) te koop. Of, als u toch in de buurt bent, is dit een uitgelezen moment om een (aantal) etappe(s) van het Pieterpad te wandelen.

Een interessante bezienswaardigheid in de buurt van Gees zijn de overblijfselen van mottekasteel De Klinkenberg. Het kasteel bestond uit een op een heuvel gelegen voorburcht en daarnaast gelegen hoofdburcht met woontoren. Door het herstellen van de heuvels en het opnieuw uitgraven van de grachten die de heuvels omringden, is een stukje middeleeuws Gees bewaard gebleven.

Horeca

Trek in een ijsje? Daarvoor bent u aan het juiste adres bij ijssalon Talenti aan de rand van het dorp Gees.

Op 2 kilometer afstand ligt het dorp Oosterhesselen hier vind u meerdere adressen om iets te drinken of te eten.

 

Op 20 minuten fietsen van Gees vindt u in Meppen Trivio del Villaggio, een Italiaans restaurant dat zich bij de besten van Nederland mag rekenen.

 In Zweeloo kunt u bij Bistro Tante Sweel genieten van heerlijke grillspecialiteiten en op zonnige zomerdagen ontspannen op een sfeervol en gezellig terras.

Ateliers en winkels

Houdt u van kunst? Neem dan een kijk bij kunstwinkel Goringbosch of ga binnen bij atelier Na-Iem. Gees is een dorp met internationale allure, dat is terug te zien in de antiek, curiosa en collectables-winkel Just British aan de Schaapveensweg in Gees. Gevestigd in een prachtige oude schuur treft u brocante, servies en woonaccesoires bij De Oude Steeg. Op zoek naar iets lekkers voor het avondeten? Kom naar de boerderijwinkel t Zwien. Leuke ideeën en spullen voor uw interieur vindt u bij Interieurwinkel De Kebof

Een echte aanrader ligt net buiten het dorp: de galerie en beeldentuin Beelden in Gees. Dit is de beeldentuin  met kunst van eigentijdse kunstenaars. In de brasserie: koffie, thee, appeltaart, boerencake, kruidkoek en krentenwegge, soep, tosti’s. En uiteraard vlierbloesemsap, frisdranken, wijn en verschillende soorten bier. Zo maakt u van uw vakantie een feestje!

Sauna in de buurt van Gees

Welverdiend relaxen tijdens uw vakantie? Op slechts 4 km rijden van Gees treft u Spabron Hesselerbrug. Spabron Hesselerbrug heeft meerdere houten sauna’s (binnen en buiten), voetenbad en dompelbad, een mooi badhuis (met stoombad, infrarood cabines, scrubruimte en douches), groot warm zwembad met solar roldek en daarnaast gelegen 3 (verschillende) bubbelbaden. Dagelijkse zijn er opgietingen met heerlijke geuren.

Musea in Drenthe

Zin om tijdens uw vakantie een dagje cultuur te snuiven in Drenthe? In het museum van Kamp Westerbork wordt de lange geschiedenis van het kamp verteld. Of ga een dagje naar het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen: een modern en interactief museum dat de geschiedenis van misdaad en straf toont door de eeuwen heen. Kijk hier voor een overzicht van alle musea in Drenthe.

 

Meer informatie over een dagje uit Drenthe?

Background mages: Creative Commons International License | Bed en Breakfast Gees | Dorpsstraat 40 | 7863 PC Gees | Huurvoorwaarden | Privacyverklaring | KvK: 59301511